bisness!

bisness!
earn your own money beb!

koraNg StiiL IngaT X?

Saturday, December 20, 2008

mengimbau 15 tahun lepas...
budak2 yg lahir pd thn 80'an mesti ingat..(walaupon aku x trmasuk)he3
masa skola rendah dulu:
- kat skola ade salesman jual buku cerita.ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak.
- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je.bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
- cikgu pakai pembaris kuning pjg.Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
- balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan dekat tV bole tembak alien tu...
- Siri kartun; power rangers,ultraman,transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.
jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan
sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~

mesti korg tersengeh2 bace mende
nih..hehehee..

4 comments:

Orang Tension said...

oww man!! smua tu mmg sebijik r time aku punya zaman. haha. br 10 tahun lps..tp sbb skolah kmpung, tu yg bleh rasa tu.

yaizu63! said...

huhu...kan..kan...kan~
i tot i tot a pussy cat..i did i did..a pussy cat..huahuahua..

kyoO~rEz@ said...

lalala..
pandai ko cOpy pAste..lalala :p

yaizu63! said...

haha...well yo!my pleasure..kekeke3

 

Lorem

Ipsum

Dolor